דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


איך טועמים אספרסו? 

מאת    [ 16/04/2012 ]

מילים במאמר: 389   [ נצפה 3474 פעמים ]

כמו בכל תעשיית המשקאות המשובחים, גם טעימת האספרסו היא אומנות בפני עצמה. לפניכם מבחן "ארבעת השלבים"  שיאשר כי לפניכם אספרסו טוב שיצא ממכונת קפה משובחת.

מיזגו לספל איכותי את מנת האספרסו שהוכן לפי הוראות היצרן של מכונת האספרסו שלכם, או אם אתם נמצאים בבית קפה שבו וחכו לאספרסו שהזמנתם בסבלנות רבה.

המבחן הראשון שתערכו לכוס האספרסו שלכם, הוא, כמו ביין, המבחן הויזואלי – ה"קרמה". בחן את הצבע, ככל שישאף לצבע זהבהב בגוון אגוזי, כך הקפה יתקרב יותר ליעודו. הסתכלו האם יש בועות בקפה? בועות הם דבר לא רצוי באספרסו, כוונו את מכונת הקפה שלכם כמו שצריך ובכך תמנעו מיצירת בועות אויר בכוס הקפה שלכם בעתיד.

המבחן השני שהקפה שלכם יצטרך לעבור הוא מבחן הריח. תריח אותו כדי להבחין בארומטיות שלו – כל תערובת וקלייה אופיינית בטעמה ובריחה השונה.

המבחן השלישי והקריטי הוא מבחן הטעימה. טעם בקצה הלשון את האספרסו לבדיקת רמת החומציות והשמנוניות של הקפה, הרגש את הקפה בלשונך. עתה, לגום מעט והעבר אל מאחורי הלשון לבחינת תחושת המרירות. לבסוף, ה"אפטר-טייסט", בדוק בחיכך מהו הטעם שנשאר בפיך.

הגעת לשלב האחרון בבחינת כוס האספרסו שיצאה זה הרגע מ-מכונת קפה למשרד המשובחת. פתח לך בקבוק סודה צונן, מזוג את הסודה לכוס זכוכית קטנה ותתרווח על הכיסא בהנאה. לגום מעט מהקפה המשובח ומעט מהסודה הצוננת, תן לשני הטעמים והטקסטורות השונים לשחק בפיך ובגרונך, תהנה מהשילוב היוצא דופן הזה עד תומו.

במידה והקפה שלך לא עבר את מבחן "ארבעת השלבים" בדוק את סוג ואיכות הקפה מצד אחד ודאג לטיפול במכונת הקפה על פי הוראות היצרן, על מנת להנות מכוס אספרסו איכותית בפעם הבאה שתחשוק בקפה.

טיפ קטן: לפני כל עשיית אספרסו, תדאגו ל"מים שקטים". לאחר שהורדתם את הראש כדי למלא אותו בפולים טחונים חדשים, הפעילו את זרימת המים ממכונת האספרסו. לא רק שאתם מנקים את שארי הקפה השרוף, תוכלו גם להבחין בטמפרטורת המים – אם המים גועשים ומבעבעים בזמן זרימתם, המים חמים מידי וישרפו את הקפה שלכם. תחכו שהמים ירגעו ויגיעו ל-80 מעלות, ורק אז תחזירו את מנת הפולים כדי לקבל אספרסו מושלם.

טיפ נוסף עם טוויסט קטנטן:
אחת הוריאציות המקובלות לשתיית האספרסו היא ע"י הוספה של נגיעת קצף חלב, המוקצף ע"י מכונת הקפה, וכך ליצור את ה'מקיאטו', שתרגומו מאיטלקית הוא "מוכתם".
אם תרצו לתת טוויסט קטן לאספרסו האיטלקי תוכלו ליצור את ה"קפה קורטו", מנת אספרסו עם שוט של ליקר, לרוב גראפה, סמבוקה, או ברנדי.

 

חברת אריאל בן-נון בע"מ משווקת ומפעילה מגוון מכונות קפה ומכונות אוטומטיות לטחינת פולי קפה ואלו מהדגמים החדישים ביותר. חברתנו עובדת עם מכונות קפה מדגם נקטה ומתמחה בהפעלה ותחזוקה של מכונות אלה. ברשותנו מחסן חלקים עם מלאי גדול וזמין המאפשר לנו רמה גבוהה של תחזוקה ופתרון מידי של כל סוגי התקלות במכונות .




מאמרים חדשים מומלצים: 

חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים? תחשבו שוב! -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר מומחה
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה
ספינת האהבה -  מאת: עומר וגנר מומחה
אומנות ברחבי העיר - זרז לשינוי, וטיפוח זהות תרבותית -  מאת: ירדן פרי מומחה
שיקום והעצמה באמצעות עשיה -  מאת: ילנה פיינשטיין מומחה
איך מורידים כולסטרול ללא תרופות -  מאת: קובי עזרא יעקב מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב